Subscribe

The 2006 Energy Efficiency Integration Awards (EEIA) Winners

Santa Rita Elementary School - Photo Credit: Dave EdwardsSonoma State University Recreation Center – Rohnert Park Basketball Court
Next Prev

Santa Rita Elementary School - Photo Credit: Dave Edwards

Sonoma State University Recreation Center – Rohnert Park Basketball Court

For their achievement in combining exceptional design, environmental sensitivity, and energy efficiency, seven California nonresidential projects received awards of recognition from the 2006 Savings By Design Energy Efficiency Integration Awards program.

Every year, the recognition program, sponsored by Pacific Gas and Electric Company, San Diego Gas & Electric®, Southern California Edison, Southern California Gas Company, Sacramento Municipal Utility District, and The American Institute of Architects, California Council (AIACC), acknowledges the extra time and effort it takes to successfully integrate architectural excellence and energy efficiency.

This year, two exceptional projects rose to the top to receive Awards of Honor. Two other outstanding projects received Awards of Merit and three noteworthy projects received special citations.

“These winning projects are responsive to their location, addressing their climate and also the potential for integrated use of outdoor areas,” said the jurors. “The best design solutions focus on both the building and the site, and also relate to the community context.”

The jurors agreed that the highly inventive solutions represented by the winners would be instructive to other designers in California and throughout the nation.

  • Santa Rita Elementary School - Photo Credit: Dave Edwards
  • Santa Rita Elementary School

    Year: 2006
    Architect: Gelfand Partners Architects
    Owner/Submitted By: Los Altos School District
    Location: Los Altos, CA
    Award of Honor

    Santa Rita Elementary School, an existing public school project on 14 acres, modernized permanent buildings, added classrooms, and converted an existing classroom to new school offices. The 21,000-square-foot project qualified for a Savings By Design incentive as well as state energy efficiency grants by beating Title 24 by 35 percent through a combination of envelope improvements, increased daylight, daylight compensation lighting controls, and innovative HVAC.

    Read more / View Photo Gallery »

  • Sonoma State University Recreation Center – Rohnert Park Basketball Court
  • Sonoma State University Recreation Center - Rohnert Park

    Year: 2006
    Architect: LPA, Inc.
    Owner/Submitted By: Sonoma State University
    Location: Rohnert Park, CA
    Citation Award

    The university had two major design goals for this project: to create a gathering space for the students and to demonstrate the campus’s commitment to sustainability. This two-story recreation and fitness center houses a signature climbing wall, one- and two-court gymnasiums, fitness and common areas, locker rooms and support spaces. It also serves to define the entry space to the campus’ Central Quadrangle.

    Read more / View Photo Gallery »

return to top