Subscribe

The 2005 Energy Efficiency Integration Awards (EEIA) Winners

“Casa Nueva” Santa Barbara County Office BuildingNatural Resources Defense Council Interior
Next Prev

“Casa Nueva” Santa Barbara County Office Building

Natural Resources Defense Council Interior

For their expert integration of energy efficiency with outstanding architectural design, eight nonresidential projects in California have received honors as the culmination of the 2005 Savings By Design Energy Efficiency Integration Awards.

“Between the record number of entries and the general evolution of expertise in energy efficient design, this year’s competition was intense,” commented Charles Angyal, FAIA, Chief Architect at San Diego Gas & Electric. “But the deserving winners still rose solidly to the top, setting new standards for the design community.”

The jurors cited the projects’ masterful use of design to create beautiful, high quality working and learning environments that seamlessly integrate energy efficiency.

  • “Casa Nueva” Santa Barbara County Office Building
  • “Casa Nueva” Santa Barbara County Office Building

    Year: 2005
    Architect: Blackbird Architects, Inc.
    Owner/Submitted By: Santa Barbara County
    Location: Santa Barbara, CA
    Award of High Honor

    Resting on an airy rise in a campus of county buildings, this 28,000 square foot office building houses 105 employees. Costing no more than conventional construction, the project’s vibrant workspaces encourage users to tune into their own environment with an open floor plan, user-controlled daylighting, operable windows and HVAC system. A trellis of simple yet dramatic shade fabric and flowering wisteria shields the south and west sides from seasonal heat gain.

    Read more / View Photo Gallery »

  • Natural Resources Defense Council Interior
  • Natural Resources Defense Council

    Year: 2005
    Architect: Leddy Maytum Stacy Architects
    Owner/Submitted By: Natural Resources Defense Council
    Location: San Francisco, CA
    Citation Award

    This office interior renovation comprises 19,700 square feet on two floors of an existing downtown office building constructed in 1927. The project includes private offices, open work areas, conference rooms, and a law library. The design minimizes energy use, maximizes comfort, enhances access to daylight, views, and indoor air quality, uses recycled/renewable/non-toxic materials, and implemented aggressive water management and indoor air quality during construction. It boasts a Title 24 compliance margin that exceeds 50 percent.

    Read more / View Photo Gallery »

return to top